2019 GENEVA MOTORSHOW

SEAT tvoří budoucnost elektrické mobility

28.02.2019
  • SEAT vystaví ve světové premiéře na Ženevském autosalonu 2019 svůj první elektromobil na základě platformy MEB koncernu Volkswagen

  • Koncepční vůz kombinuje klíčové hodnoty značky SEAT s převratnými technologiemi

Praha, 28/02/2019. SEAT odhalí svůj první elektromobil na základě platformy MEB koncernu Volkswagen. Světová premiéra koncepčního vozu se uskuteční na letošním mezinárodním autosalonu v Ženevě. Koncepční vůz SEAT přináší odpovědi na otázky ohledně podoby budoucí mobility, ale zároveň ztělesňuje také klíčové hodnoty značky: sportovní výkony, design a vyspělou techniku.

Nové vozidlo reaguje na tržní trendy elektrifikace a rozšiřování konektivity a svými vlastnostmi zásadním způsobem změní poměry sil na automobilovém trhu. 

"Tento koncepční vůz je výsledkem vášně pro značku SEAT. Ukazuje, čeho lze dosáhnout synergií designu, vyspělé techniky a posouvání hranic s cílem vyhovět požadavkům na budoucí mobilitu," řekl Luca de Meo, předseda představenstva společnosti SEAT.

Koncepční vůz SEAT bude představen ve světové premiéře v rámci koncernové prezentace Volkswagen Group Night 4. března 2019 a poté bude vystaven v expozici značky SEAT na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

SEAT je jedinou společností ve Španělsku v odvětví automobilového průmyslu s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen Group. SEAT vyváží 80 % svých vozidel a působí ve více než 80 zemích na všech pěti kontinentech. V roce 2018 prodal SEAT 517 600 vozidel, což je nejvyšší počet v 68leté historii značky, a dosáhl zisku po zdanění 294 milionů eur a rekordních příjmů z prodeje téměř 10 miliard eur.

Skupina SEAT zaměstnává více než 15 000 kvalifikovaných pracovníků ve třech výrobních závodech Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde vyrábí velmi úspěšné modelové řady Ibiza, Leon a Arona. Vozy SEAT Alhambra dodává výrobní závod v Portugalsku, vozy Mii vyrábí závod na Slovensku, Tarraco sjíždí z montážní linky v Německu, Toledo a Ateca vznikají v České republice.

Nadnárodní společnost disponuje jako největší průmyslový investor do výzkumu a vývoje ve Španělsku také Technickým centrem, v němž pracuje 1000 inženýrů na vývoji inovativní automobilové techniky. SEAT již vybavuje své modely nejmodernější technikou z oblasti konektivity a v současnosti uskutečňuje proces kompletní digitalizace, zaměřený na podporu mobility budoucnosti.

Kontakt pro média

Porsche Česká republika s.r.o.

Filip Stoulil

Koordinátor marketingu a prodeje SEAT a CUPRA

Tel.: +420 739 546 542 

Mail: filip.stoulil(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.seat.cz

AC&C Public Relations s.r.o.

Zorka Mašková

Key Account Manager

Tel.: +420 736 751 151 

Mail: zorka.maskova(kwfat)accpr(kwfdot)cz