SEAT

SEAT Leon svítí na cestu celému segmentu

18.12.2019

 

  • Zcela nový Leon posune osvětlovací techniku na novou úroveň
  • Vnější a vnitřní osvětlení bestselleru značky SEAT umocňuje design jeho exteriéru a interiéru
  • Přední světlomety LED zajišťují řidiči skvělou viditelnost, zatímco zadní svítilny v celé šířce vozu zvýrazňují design vozidla
  • Vnitřní prostor zcela nového modelu SEAT Leon obklopuje příjemné dekorační osvětlení
  • Zcela nový SEAT Leon bude představen 28. ledna

 

Praha, 18/12/2019. SEAT vložil nové generaci modelu Leon do vínku punc výjimečnosti. Silný charakter bestselleru španělské značky je umocněn nejmodernější osvětlovací technikou. Osvětlovací systémy pro zcela nový SEAT Leon zvýší přitažlivost dynamického, sportovního a elegantního kompaktního vozu při pohledu jak zvenku, tak i z komfortu jeho interiéru.

Čtvrtá generace modelu SEAT Leon

Třetí generace modelu SEAT Leon, představená v roce 2012, byla prvním vozem ve svém segmentu, vybaveným výhradně osvětlovací technikou LED. Specializované týmy designérů a inženýrů značky SEAT posunuly osvětlovací techniku pro tento bestseller na novou úroveň. Jejich cílem bylo zdůraznit odvážný designérský styl v interiéru zcela nového modelu Leon.

Vnější výbava nové generace modelu Leon zahrnuje osvětlení, používající výhradně elektroluminiscenční diody (LED). Intenzivní světlo dynamických předních světlometů rozjasní dokonce i ty nejtemnější silnice. Nepřerušovaný světelný pás mezi oběma krajními svítilnami na zádi vítá řidiče okouzlující světelnou show.

Leon bude vybaven také dynamickými ukazateli směru vzadu, které zvyšují celkovou  bezpečnost, protože ostatním účastníkům silničního provozu ještě zřetelněji ukazují záměr změnit směr jízdy.

Dalším stylovým prvkem nejnovějšího Leonu je specifické uvítací osvětlení značky SEAT, které po odemknutí vozidla promítá na vozovku pozdrav "Hola!". Nový SEAT Leon tak vítá své cestující, ještě než usednou do vozu a vydají se na svou cestu.

"Vyspělá osvětlovací technika je klíčem k dalšímu rozvoji designu automobilu. U zcela nového modelu SEAT Leon jsme ji dokázali skvěle využít k tomu, abychom ještě více zesílili jeho již tak silný charakter," řekl Alejandro Mesonero-Romanos, šéfdesignér značky SEAT. "Dekorační osvětlení, obklopující cestující v interiéru, posouvá nový model Leon na další úroveň funkčnosti a estetiky."

Inovativní koncept osvětlení interiéru zcela nového modelu SEAT Leon zpříjemňuje cestování pro řidiče i všechny cestující. Dekorační osvětlení LED je obklopuje na přístrojové desce i ve výplních dveří.

Osvětlovací technika zcela nového modelu SEAT Leon byla navržena a vyvinuta v Technickém centru SEAT v Martorellu.

Čtvrtá generace modelu SEAT Leon bude představena 28. ledna.

SEAT je jedinou společností ve Španělsku v odvětví automobilového průmyslu s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen Group. SEAT vyváží 80 % svých vozidel a působí ve více než 80 zemích na všech pěti kontinentech. V roce 2018 prodal SEAT 517 600 vozidel, což je nejvyšší počet v 68leté historii značky, a dosáhl zisku po zdanění 294 milionů eur a rekordních příjmů z prodeje téměř 10 miliard eur.

Skupina SEAT zaměstnává více než 15 000 kvalifikovaných pracovníků ve třech výrobních závodech Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde vyrábí velmi úspěšné modelové řady Ibiza, Leon a Arona. Vozy SEAT Alhambra dodává výrobní závod v Portugalsku, vozy Mii vyrábí závod na Slovensku, Tarraco sjíždí z montážní linky v Německu, Toledo a Ateca vznikají v České republice.

Nadnárodní společnost disponuje jako největší průmyslový investor do výzkumu a vývoje ve Španělsku také Technickým centrem, v němž pracuje 1000 inženýrů na vývoji inovativní automobilové techniky. SEAT již vybavuje své modely nejmodernější technikou z oblasti konektivity a v současnosti uskutečňuje proces kompletní digitalizace, zaměřený na podporu mobility budoucnosti.

Kontakt pro média

Porsche Česká republika s.r.o.

Filip Stoulil

Koordinátor marketingu a prodeje SEAT 

Tel.: +420 739 546 542 

Mail: filip.stoulil(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.seat.cz

AC&C Public Relations s.r.o.

Zorka Mašková

Key Account Manager

Tel.: +420 736 751 151 

Mail: zorka.maskova(kwfat)accpr(kwfdot)cz