Nová iniciativa automobilové značky

CUPRA začíná přijímat rezervace na svůj nový závodní vůz TCR

19.12.2019

 

  • CUPRA Leon Competición je prvním závodním cestovním vozem, který je možné si předběžně rezervovat
  • Všechny rezervované závodní vozy TCR budou od dubna 2020 exkluzivně předávány zákazníkům v novém sídle značky
  • Nový závodní vůz je díky nově navržené karoserii, vylepšenému rozložení hmotnosti a optimalizované aerodynamice připraven na novou sezonu TCR

 

Praha, 19-12-2019 - CUPRA přináší do světa motoristického sportu další inovaci v podobě historicky první platformy pro rezervaci závodních cestovních vozů. CUPRA je moderní značkou, která má motoristický sport ve své DNA, a tímto krokem propojuje světy závodění a inovací.

CUPRA ve světě motoristického sportu

"CUPRA je od začátku průkopníkem ve světě motoristického sportu. Vyvinuli jsme první platformu TCR a v uplynulém roce jsme představili první 100% elektricky poháněný závodní cestovní vůz, CUPRA e-Racer. CUPRA tímto řešením potvrzuje svůj záměr být referenčním bodem v závodním světě a také činí další krok k realizaci strategie společnosti v oblasti internetového obchodu," uvedl Jaime Puig, ředitel divize CUPRA Racing.

Zákazníci mohou od dnešního dne registrovat svůj zájem o nejnovější verzi závodního vozu CUPRA Leon Competición v rezervačním systému (https://prebooking.cupraofficial.com). Předávání vozů zákazníkům bude zahájeno v dubnu 2020 a bude probíhat exkluzivně v novém sídle značky vysokovýkonných automobilů.

Základem nejnovějšího závodního vozu TCR je nová generace modelu CUPRA Leon, která bude rovněž uvedena na trh v příštím roce jako reprezentant značky, jež propojuje světy silničních a závodních automobilů. Nová karoserie závodního vozu CUPRA Leon Competición se vyznačuje ještě lepšími aerodynamickými vlastnostmi. Další výhodou je zcela nová kinematika zavěšení předních i zadních kol. Obě nápravy používají lehké komponenty, jež vylepšují rozložení hmotnosti. Robustnější konstrukce převodovky je dokonale připravena na intenzivní závodní nasazení. Výkonové parametry dvoulitrového přeplňovaného motoru jsou nyní ještě konkurenceschopnější. Závodní vůz CUPRA Leon Competición je navíc vybaven závodními elektronickými systémy CUPRA, které jsou lehčí, odolnější, modulární a individualizovatelné.

CUPRA Leon Competición je závodním vozem, který ztělesňuje značku CUPRA a svou všestranností je připraven pro jakýkoli závodní okruh. Možnost předběžné rezervace závodního vozu otvírá zákazníkům nové příležitosti. Vývoj nového závodního vozu TCR vstoupil do poslední fáze. Rozmanité testovací jízdy na závodních okruzích ve Španělsku, Portugalsku a Itálii byly zahájeny již v říjnu.

Vítězný vůz

Závodní vozy CUPRA se v letošním roce zúčastnily více než 160 závodů v rámci různých mistrovství a závodních seriálů na globální, kontinentální i národní úrovni. Značka CUPRA slavila 70 vítězství, a stala se tak znovu nejvítěznější značkou v závodech cestovních vozů.

Mikel Azcona, bývalý vítěz evropského mistrovství TCR, skončil v roce 2019, ve své první sezoně ve WTCR, mezi šesti nejlepšími jezdci na světě. Španělský jezdec vybojoval se závodním vozem CUPR A TCR své první vítězství v závodě WTCR v červenci na portugalském závodním okruhu Vila Real a v průběhu sezony k němu přidal další čtyři umístění na stupních vítězů. Nová značka kromě toho obhájila své tituly v italském mistrovství TCR, a to jak v hodnocení jezdců, tak i v hodnocení týmů.

Závodní vůz CUPRA Leon Competición bude představen ve světové premiéře na začátku roku 2020.

Kontakt pro média:

AC&C Public Relations s.r.o.

Zorka Mašková

Key Account Manager

Tel.: +420 736 751 151

Mail: zorka.maskova(kwfat)accpr(kwfdot)cz

 

Porsche Česká republika s.r.o.

Filip Stoulil

Koordinátor marketingu a prodeje

PR komunikace

CUPRA

Tel.: +420 739 546 542

Mail: filip.stoulil(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

 

www.cupraofficial.com

http://seat-mediacenter.com