SEAT

SEAT a CUPRA míří na Ženevský autosalon s mnoha novými modely

26.02.2020

 

  • Příští týden bude ve světové premiéře odhalen model CUPRA Formentor, první vůz vyvinutý exkluzivně pro značku CUPRA
  • Veřejný debut prvního modelu CUPRA Leon, který bude představen jako 5dveřový hatchback i rodinné kombi Sportstourer
  • Zcela nový SEAT Leon bude prezentován s kompletní nabídkou alternativních pohonů včetně verze na CNG
  • Mezinárodní autosalon bude místem premiéry modelu SEAT Tarraco FR s očekávaným stupněm výbavy, který posouvá největší SUV značky do nové dimenze
  • SEAT rovněž předvede nová řešení pro městskou mobilitu, plánovaná původně pro veletrh Mobile World Congress

 

Praha, 26/02/2020. Na letošním Ženevském autosalonu se představí řada nových a vzrušujících vozidel včetně světové premiéry modelu CUPRA Formentor, který je prvním vozem vyvinutým exkluzivně pro značku CUPRA, a veřejného debutu prvního modelu CUPRA Leon.

SEAT rovněž oslaví veřejný debut zcela nového modelu SEAT Leon s kompletní nabídkou alternativních pohonů, která zahrnuje částečně hybridní i externě nabíjitelné hybridní systémy a také poprvé prezentovanou verzi na CNG. Mezi premiérami nebude chybět ani SEAT Tarraco FR.

 

"Ženevský autosalon bude pro zákazníky jednou z prvních příležitostí k setkání s výsledky naší produktové ofenzivy pro rok 2020, která zahrnuje modely SEAT Leon, CUPRA Leon a CUPRA Formentor, jež budou k dispozici také v hybridních verzích s možností vnějšího nabíjení. Tyto modely posunou obě značky na ještě vyšší úroveň," řekl Wayne Griffiths, člen představenstva společnosti SEAT odpovědný za prodeje a marketing a předseda představenstva značky CUPRA. "Vycházíme vstříc poptávce trhu a nabízíme řadu výkonných, hospodárných, síťově propojených a bezpečných vozidel, která poskytnou zákazníkům vše, co potřebují, ale současně také naplňují naše cíle ohledně snižování našeho vlivu na životní prostředí."

Společnost u příležitosti Ženevského autosalonu představí rovněž svá nejnovější řešení pro městskou mobilitu, která byla původně plánována pro veletrh Mobile World Congress, včetně světové premiéry elektricky poháněného jednostopého vozidla eScooter.

Zcela nový SEAT Leon stanovuje nová měřítka

 

Zcela nový SEAT Leon se na Ženevském autosalonu představí s kompletní řadou alternativních pohonů.

Zcela nový SEAT Leon bude prezentován ve verzích s částečně hybridním pohonem (eTSI), externě nabíjitelným hybridním pohonem (eHybrid) a pohonem na CNG (TGI). Jedná se o důležitý milník ve snaze automobilového průmyslu nabízet zákazníkům ještě širší možnosti výběru.

Motor na CNG (TGI)

Zcela nový SEAT Leon bude poprvé prezentován s jednotkou 1.5 TGI na CNG, která poskytuje nejvyšší výkon 96 kW/130 k. Vozidlo je vybaveno 3 nádržemi na CNG s celkovou kapacitou 17,3 kg stlačeného zemního plynu. Zcela nový SEAT Leon TGI má s plnými nádržemi dojezd 440 km. Motor po vyprázdnění nádrží na CNG automaticky přepne na spalování benzinu, dokud řidič nezastaví u plnicí stanice CNG. Doplňování zemního plynu je stejně snadné jako čerpání paliva do ostatních variant této modelové řady.

Zcela nový SEAT Leon TGI posouvá na ještě vyšší úroveň také praktičnost, komfort a provozní vlastnosti. Výbava nyní zahrnuje digitální panel přístrojů "Digital Cockpit", dodávaný značkou SEAT poprvé pro vozidlo s pohonem na CNG. Tato technologie poskytuje řidiči ještě přehlednějším způsobem veškeré potřebné informace.

Mezi novinkami ve výbavě je také volič jízdních režimů, jímž si mohou zákazníci přizpůsobit nastavení vozu podle vlastních preferencí. K dispozici jsou čtyři režimy: Eco, Normal, Sport a Individual. Zcela nový SEAT Leon TGI je díky tomu ještě atraktivnější volbou.

Externě nabíjitelné hybridní pohony (PHEV/eHybrid) a částečně hybridní pohony (mHEV/eTSI)

V rámci pokračující elektrifikace vyvinul SEAT pro čtvrtou generaci modelu Leon také variantu s vyspělým externě nabíjitelným hybridním pohonem. Kombinace zážehového motoru TSI a elektromotoru poskytuje nejvyšší výkon 150 kW/204 k. Díky sadě lithium-iontových akumulátorů o kapacitě 13 kWh nabízí vůz dojezd až 60 km v režimu výhradně elektrického pohonu. Jedná se o ideální řešení pro zvyšování hospodárnosti a pro cestování po městě s přísnější legislativou na ochranu čistoty ovzduší.

Zcela nový SEAT Leon nabízí také techniku částečně hybridního pohonu (eTSI), která umožňuje kompaktnímu vozu ještě hospodárnější provoz. Systém, který se dodává ve spojení se zážehovými motory 1.0 TSI 81 kW/110 k a 1.5 TSI 110 kW/150 k (výhradně s převodovkou DSG a technologií "shift-by-wire" s elektronickým propojením mezi pákou voliče a převodovkou), kombinuje 48V techniku částečně hybridního pohonu se spalovacími motory. Výsledná elektrifikace zvyšuje hospodárnost.

SEAT Tarraco je nyní ještě atraktivnější

 

SEAT Tarraco je pro značku SEAT důležitým vozidlem, přičemž největší SUV v produktové řadě se i nadále těší vysoké poptávce zákazníků. Podle scénáře, který se již osvědčil u ostatních modelů v produktové řadě značky SEAT, se zájemci o model Tarraco dočkali nyní další fáze jeho uvádění na trh, která se týká sportovnějšího stupně výbavy FR.

Stupeň výbavy FR zvyšuje vylepšenou vnější a vnitřní výbavou přitažlivost oblíbeného modelu. V případě exteriéru dostala nová verze modelu Tarraco dostupná od modelové roku 2021 (KT 30/2020)specifickou masku chladiče, širší kola a černé lemování podběhů kol, černé podélné střešní nosiče a okenní lišty lakované společně s vnějšími zpětnými zrcátky odstínem šedá Cosmo. Záď modelu Tarraco FR zdobí nový sportovní spoiler, zadní svítilny v celé šířce vozu exkluzivní zadní difuzor, logo FR na víku zavazadlového prostoru a ručně psaný název Tarraco.

Vzhled modelu Tarraco se stupněm výbavy FR umocňuje nový, exkluzivní lak karoserie v odstínu červená Merlot. Celkový dojem završují na přání dodávaná 20" kola FR z lehké slitiny (sériově se dodávají 19" broušená kola FR z lehké slitiny).

V interiéru nese nový sportovní volant logo FR. Kromě toho se Tarraco FR odlišuje od ostatních verzí této modelové řady také hliníkovými pedály, 9,2" displejem informačního a zábavního systému a exkluzivními anatomicky tvarovanými sedadly s elektrickým nastavováním a pamětí pro uložení polohy.

Tarraco FR nabízí jízdní vlastnosti hodné automobilu s logem FR díky sportovnímu podvozku, což je další aspekt, jímž se nová verze liší od ostatních stupňů výbavy (Style a Xcellence).

CUPRA jede na plný plyn

 

CUPRA Leon

Na Ženevském autosalonu bude veřejnosti poprvé představen první model CUPRA Leon, který nabízí jako 5dveřový hatchback nebo Sportstourer progresivní dynamický design s velmi kvalitním interiérem, vysokou úroveň zážitků z jízdy a široké možnosti individualizace.

Zcela nový model CUPRA Leon však nejvíce lidí ohromí svými sportovními výkony a dynamikou. Zákazníci budou mít na výběr zážehové motory 2,0 litru ve výkonových stupních 245 k, 300 k nebo 310 k (výhradně ve verzi Sportstourer s pohonem všech kol 4Drive). Všechny verze jsou vybaveny elektronicky ovládanou převodovkou DSG s technologií "shift-by-wire". A ve světě, který se neustále snaží minimalizovat vliv na životní prostředí, nabízí CUPRA Leon poprvé vysokovýkonný externě nabíjitelný hybridní pohon, který dosahuje nejvyššího výkonu 245 k díky souhře spalovacího motoru a elektromotoru.

CUPRA e-Racer

Také motoristický sport prochází zásadní proměnou a musí se přizpůsobovat rostoucím tlakům měnících se pravidel i postojů širší veřejnosti. CUPRA se na této transformaci aktivně podílí vývojem prvního závodního cestovního vozu na světě s elektrickým pohonem.

CUPRA e-Racer nabízí veškeré výhody výhradně elektrického pohonu. Čtyři elektromotory poskytují dohromady nejvyšší výkon 680 k a maximální točivý moment 960 N.m. Jejich napájení zajišťuje sada akumulátorů s kapacitou 65 kWh.

Od roku 2021 se bude konat mistrovství elektricky poháněných cestovních vozů PURE ETCR s důrazem na odlišnost závodů elektromobilů a nadšení, které může tato technologie vyvolávat.

CUPRA Formentor

A tím zábava ještě nekončí. CUPRA představí na Ženevském autosalonu další krok ve svém růstovém plánu. Ve světové premiéře bude v Ženevě vystaven model CUPRA Formentor, který byl jako první vůz vyvinut exkluzivně pro značku CUPRA.

SEAT je jedinou společností ve Španělsku v odvětví automobilového průmyslu s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen Group. SEAT vyváží 80 % svých vozidel a působí ve více než 80 zemích na všech pěti kontinentech. V roce 2019 prodal SEAT 574 100 vozidel, což je nejvyšší počet v 69leté historii značky.

Skupina SEAT zaměstnává více než 15 000 kvalifikovaných pracovníků ve třech výrobních závodech Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde vyrábí velmi úspěšné modelové řady Ibiza, Leon a Arona. Vozy SEAT Alhambra dodává výrobní závod v Portugalsku, vozy Mii electric, první 100% elektromobil značky SEAT, vyrábí závod na Slovensku, Tarraco sjíždí z montážní linky v Německu a Ateca vzniká v České republice.

Nadnárodní společnost disponuje jako největší průmyslový investor do výzkumu a vývoje ve Španělsku také Technickým centrem, v němž pracuje 1000 inženýrů na vývoji inovativní automobilové techniky. SEAT již vybavuje své modely nejmodernější technikou z oblasti konektivity a v současnosti uskutečňuje proces kompletní digitalizace, zaměřený na podporu mobility budoucnosti.

Kontakt pro média

Porsche Česká republika s.r.o.

Filip Stoulil

Koordinátor marketingu a prodeje SEAT 

Tel.: +420 739 546 542 

Mail: filip.stoulil(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.seat.cz

AC&C Public Relations s.r.o.

Zorka Mašková

Key Account Manager

Tel.: +420 736 751 151 

Mail: zorka.maskova(kwfat)accpr(kwfdot)cz