SEAT

Neobvyklá mozaika po 100 000 kilometrech

04.03.2021

 

  • Tým inženýrů rozložil na jednotlivé díly vůz SEAT Ateca, který ujel 100 000 kilometrů, a komponenty podrobil důkladné kontrole
  • Vznikla tak neobvyklá mozaika ze 4000 dílů, která byla poprvé zveřejněna v jedinečném videu

 

Praha, 04/03/2021. SEAT poprvé ukazuje světu jeden ze svých vozů v dosud nevídané podobě, a to v jedinečném videu, které zachycuje demontáž modelu SEAT Ateca. Výsledkem je mozaika z dílů na bílém pozadí, které do sebe dokonale zapadají jako puzzle.

 

 

100 000 kilometrů. Tento vůz SEAT Ateca ujel v různých provozních podmínkách 100 000 kilometrů a poté byl podroben důkladné kontrole, která odhalila, jak dobře si v testu vedl. "Vůz by měl po ujetí 100 000 kilometrů reagovat úplně stejně jako v prvním dni svého provozu," říká José Luis Durán, vývojový inženýr v technickém centru SEAT. A tak tomu také bylo.

4000 dílů. Tým věnoval při kontrole 4000 dílů tohoto vozu zvláštní pozornost detailům: mazání motoru, případnému vnikání prachu, netěsnostem… Každý díl má své vlastní specifikace, odolnost vůči chladu, teplu i opotřebení, a musí plnit svou funkci i při opakovaných změnách svých rozměrů v důsledku teplotní roztažnosti materiálů. Rozložení vozidla na tuto neobvyklou mozaiku trvalo inženýrům jeden a půl dne včetně analýzy všech jednotlivých dílů.

 

 

SEAT je jedinou společností ve Španělsku v odvětví automobilového průmyslu s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen Group a prodává vozidla pod značkami SEAT a CUPRA, zatímco SEAT MÓ nabízí produkty a řešení pro městskou mobilitu. SEAT vyváží více než 80 % svých vozidel a působí v 75 zemích.

SEAT zaměstnává více než 15 000 kvalifikovaných pracovníků ve třech výrobních závodech Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde vyrábí modelové řady SEAT Ibiza, SEAT Arona, CUPRA Formentor a rodinu Leon. Společnost navíc vyrábí vozy Ateca v České republice, SEAT Tarraco v Německu, SEAT Alhambra v Portugalsku a SEAT Mii electric, první 100% elektromobil značky SEAT, na Slovensku. Výrobní závody doplňuje SEAT:CODE, centrum pro vývoj softwaru se sídlem v Barceloně.

SEAT bude do roku 2025 investovat 5 miliard eur do projektů vývoje vozidel se zaměřením především na elektrifikaci produktové řady a do výrobního zařízení a dalších provozů. Cílem společnosti je vytvořit z Martorellu do roku 2050 výrobní závod s nulovou bilancí emisí oxidu uhličitého.

Kontakt pro média

Porsche Česká republika s.r.o.

Filip Stoulil

Koordinátor marketingu a prodeje SEAT 

Tel.: +420 739 546 542 

Mail: filip.stoulil(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.seat.cz

AC&C Public Relations s.r.o.

Zorka Mašková

Key Account Manager

Tel.: +420 736 751 151 

Mail: zorka.maskova(kwfat)accpr(kwfdot)cz