SEAT

Značky SEAT a CUPRA posilují své postavení na severu Čech

Zpět na Novinky a události
25. 01. 2022
  • AUTO KOUTEK LIBEREC je novým autorizovaným partnerem rychle rostoucích značek SEAT a CUPRA
  • Liberecký autorizovaný prodejce a servis je 19. dealerem značky SEAT a 9. dealerem značky CUPRA
  • SEAT pokračuje společně s libereckým prodejcem v silném partnerství se Skiareálem Ještěd

Praha, 25/01/2022. Značky SEAT a CUPRA rozšiřují svou síť autorizovaných prodejců a servisů v České republice o nového partnera. Devatenáctým dealerem značky SEAT a devátým zastoupením značky CUPRA se stala liberecká společnost AUTO KOUTEK s.r.o. Nový obchodní partner se silným zázemím se již připojil k dlouhodobému partnerství značky SEAT se Skiareálem Ještěd, v jehož službách jezdí oblíbené vozy SEAT a CUPRA.

"Jsem rád, že se nám podařilo najít pro obě naše rychle rostoucí značky SEAT a CUPRA silného partnera v Libereckém kraji," říká Aleš Novák, ředitel značek SEAT a CUPRA pro Českou republiku. "AUTO KOUTEK LIBEREC nám významně pomůže posílit naše postavení na severu Čech svými mnohaletými zkušenostmi s prodejem a servisem osobních vozů a velmi motivovaným profesionálním týmem. Našemu novému obchodnímu partnerovi přeji pod vlajkou značek SEAT a CUPRA hodně úspěchů a mnoho spokojených zákazníků a těším se na oboustranně přínosnou spolupráci."

Český importér vozů SEAT a CUPRA již přizval společnost AUTO KOUTEK LIBEREC ke spolupráci v rámci svého dlouhodobého partnerství se Skiareálem Ještěd. Nový partner obou značek v Libereckém kraji má na starosti flotilu vozů SEAT, která slouží ještědskému sportovnímu areálu. SEAT je hlavním partnerem Skiareálu Ještěd od roku 2019. Letos převzali představitelé Skiareálu Ještěd vozy Ateca a Formentor. Ty od té doby potvrzují, že na SUV značky SEAT a CUPRA je naprosté spolehnutí i v náročných horských podmínkách.

"****Mám velkou radost, že můžeme zastupovat dvě dynamicky rostoucí značky s velmi atraktivní produktovou řadou a silnou orientací na zákazníka a přivést je do našeho regionu," říká Arnošt Koutek, majitel společnosti AUTO KOUTEK s.r.o. "Pro značky SEAT a CUPRA jsme zrekonstruovali samostatný showroom a máme s nimi velké plány. Věřím, že s mladistvým duchem značky SEAT i s opravdu jedinečným portfoliem exkluzivních sportovních modelů CUPRA se nám podaří oslovit nové skupiny zákazníků, kteří hledají nezaměnitelné automobily vysoké technické úrovně, jež budou dokonale ladit s jejich životním stylem."

Společnost AUTO KOUTEK s.r.o. byla založena v roce 1996 a hned od začátku se úspěšně zaměřila na prodej a servis osobních i užitkových automobilů. Díky svým profesionálním službám a péči o zákazníka se záhy dostala do povědomí široké motoristické veřejnosti a postupně se zařadila mezi největší prodejce nových automobilů v Libereckém kraji. Liberecký dealer s více než 70 zaměstnanci v současnosti zastupuje ve svém regionu šest automobilových výrobců včetně značek SEAT a CUPRA. Pro obě španělské značky byl v listopadu 2021 otevřen nový showroom v areálu AUTO KOUTEK LIBEREC v Tanvaldské ulici, který na více než dvou hektarech zahrnuje také skvěle vybavené servisní zázemí s vlastní lakovnou, novou karosárnou a bezkontaktní mycí linkou. Mimořádně moderně pojatý showroom SEAT a CUPRA vznikl rekonstrukcí původních prostor podle architektonické studie a nové vozy obou značek prezentuje na ploše 450 m2.

SEAT je značkou s nejmladším zákaznickým profilem v Evropě (průměrný věk jejích zákazníků je o 10 let nižší, než je průměr trhu) a bránou pro nové klienty koncernu Volkswagen Group (56 % zákazníků přichází ke značce SEAT od značek mimo koncern). SEAT nabízí automobily "stvořené v Barceloně", s přitažlivým designem a nejvyspělejšími spalovacími motory.

Značka SEAT v současnosti nabízí nejsilnější produktovou řadu v její historii. Portfolio šesti modelů zahrnuje širokou škálu pohonů, od nejhospodárnějších spalovacích motorů tradiční konstrukce přes částečně hybridní a externě nabíjitelné hybridní pohony až po spalovací motory na stlačený zemní plyn. SEAT nedávno uvedl na trh modely SEAT Leon e-HYBRID a SEAT Tarraco e-HYBRID a v letošním roce představí modernizované verze modelů Ibiza a Arona. Téměř polovinu prodejů značky SEAT tvoří tři modely v segmentu SUV (Arona, Ateca a Tarraco).

SEAT se navíc zaměřuje na městskou mobilitu prostřednictvím obchodní jednotky SEAT MÓ, která se zabývá vývojem a realizací strategie společnosti v oblasti budoucí mikromobility s důrazem na elektrické produkty a služby.

Kontakt pro média

Porsche Česká republika s.r.o.

Filip Stoulil

Koordinátor marketingu a prodeje SEAT

Tel.: +420 739 546 542

Mail: [email protected]

www.seat.cz

AC&C Public Relations s.r.o.

Zorka Mašková

Key Account Manager

Tel.: +420 736 751 151

Mail: [email protected]