SEAT S.A.

Marc Riera přichází do představenstva společnosti SEAT S.A.

Zpět na Novinky a události
16. 06. 2023
  • Společnost SEAT S.A. jmenovala Rieru novým členem představenstva odpovědným za nákup
  • Riera má mezinárodní zkušenosti z více než 20letého působení v odděleních nákupu a výzkumu a vývoje v rámci koncernu Volkswagen
  • Před přijetím své nové role měl Riera na starosti nové projekty a nákupní strategii ve společnosti SEAT S.A.
  • Riera nahradí Alfonsa Sanchu, který se stane členem představenstva společnosti Volkswagen Group China odpovědným za nákup

Praha, 16/06/2023. Marc Riera byl jmenován novým členem představenstva společnosti SEAT S.A. odpovědným za nákup a na svou novou pozici nastoupí 1. července. Riera bude v této roli řídit nákupní strategie společnosti SEAT S.A., její dodavatelský ekosystém a nepřetržité zlepšování nákupního procesu. Jeho přímým nadřízeným bude předseda představenstva společnosti SEAT S.A. Wayne Griffiths. Riera nahradí Alfonsa Sanchu, který se ujme nových úkolů ve společnosti Volkswagen Group China.

Riera s více než 20letými zkušenostmi v automobilovém průmyslu prokázal své výjimečné vůdcovské schopnosti a může se opřít o vynikající dosažené výsledky v oblastech nákupu, výzkumu a vývoje a elektrifikační strategie. Riera přináší na svou novou pozici komplexní know-how a odbornost a nyní povede oblast, která hraje klíčovou roli v elektrické transformaci společnosti SEAT S.A.

"Rozsáhlé zkušenosti Marca Riery v oblasti nákupu a obsáhlá znalost společnosti z něj činí ideální osobu pro převzetí této klíčové role," řekl Wayne Griffiths, předseda představenstva společnosti SEAT S.A. "S Marcovými znalostmi a strategickou vizí budeme i nadále podporovat inovace a vynikající provozní výsledky ve všech oblastech nákupu. Jeho zkušenosti s elektrifikací nám pomohou urychlit přechod na elektromobilitu."

Alfonso Sancha přejde k 1. červenci do společnosti Volkswagen Group China jako člen jejího představenstva odpovědný za nákup. "Rád bych poděkoval Alfonsu Sanchovi za jeho výjimečné úsilí v uplynulých čtyřech letech. Alfonso sehrál významnou roli v projektu Future: Fast Forward. Díky jeho nasazení byly položeny základy gigatovárny koncernu Volkswagen ve Valencii a výrobní závody v Martorellu a Pamploně budou připraveny na výrobu elektromobilů od roku 2025," uvedl Wayne Griffiths.

Předseda sdružení Future: Fast Forward

Marc Riera úspěšně vystudoval obor telekomunikační techniky na Katalánské technické univerzitě (UPC). V rámci koncernu Volkswagen zastával významné mezinárodní funkce, byl například manažerem nákupu kovů nebo manažerem nákupu komodit pro pohony ve společnosti Volkswagen Mexico. Ve společnosti SEAT S.A. pracoval na různých pozicích v oddělení nákupu a logistiky a v poslední době řídil její nové projekty a nákupní strategii.

Riera je kromě toho také předsedou sdružení Future: Fast Forward. SEAT S.A., koncern Volkswagen, PowerCo a partneři investují v rámci tohoto projektu 10 miliard eur do transformace Španělska na evropské centrum elektromobility.

SEAT S.A. je jedinou společností ve Španělsku s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen Group a prodává vozidla pod značkami SEAT a CUPRA.

SEAT S.A. vyváží více než 80 % svých vozidel a působí ve více než 70 zemích. Společnost zaměstnává více než 14 000 kvalifikovaných pracovníků a provozuje tři výrobní závody Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde vyrábí modelové řady SEAT Ibiza, SEAT Arona, rodinu Leon a CUPRA Formentor. SEAT S.A. navíc vyrábí vozy Ateca v České republice a CUPRA Born a SEAT Tarraco v Německu. Obchodní jednotka SEAT MÓ nabízí produkty a řešení pro městskou mobilitu. Součástí společnosti je také SEAT CODE, centrum pro vývoj softwaru se sídlem v Barceloně, a CASA SEAT v centru Barcelony.

Cílem společnosti je hrát vedoucí roli v přeměně Španělska na elektromobilové centrum Evropy. SEAT S.A., Volkswagen Group a jejich partneři investují do elektrifikace Španělska 10 miliard eur.

https://www.seat.com/company/news

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

Kontakt pro média

Porsche Česká republika s.r.o.

Filip Stoulil

PR Komunikace

SEAT / CUPRA

Tel.: +420 739 546 542

Mail: [email protected]

www.seat.cz

AC&C Public Relations s.r.o.

Zorka Mašková

Senior Key Account Manager

Tel.: +420 736 751 151

Mail: [email protected]

SEAT Mediacenter